Download jouw chart

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart

Mijn Human Design inzichten

Human Design is een complex systeem, maar zelfs met alleen de basiselementen heeft Human Design mij al wat inzichten gegeven. Ik herkende mezelf al heel snel in wat ik las over mijn persoonlijke design. Die herkenning gaf mij een gevoel van bevestiging. Dat het normaal is dat ik me op een bepaalde manier voel of gedraag. En dat het helemaal niet zo gek is dat mijn vriendinnen en ik niet overal hetzelfde over denken.

Daarnaast gaf het me al snel waardevolle inzichten met betrekking tot wat ik nog beter uit mijn design kon benutten. Hoe ik mijn frustratie kon interpreteren. En hoe ik het beste met mijn energie om kon gaan. 

Manifesting Generator

Het eerste waar je naar kijkt in Human Design is je energie type. Ik ben een Manifesting Generator. Dat wil zeggen dat ik iemand ben die graag druk bezig is. Ik heb veel verschillende interesses. Daarnaast doe ik graag meerdere dingen tegelijk. En ga ik altijd op zoek naar de snelste manier om iets te doen. Dit was het eerste wat ik las over mijn design en ik dacht meteen “dit klopt precies!”. 

Altijd bezig

Ik ben altijd druk. Ik heb een ontzettend druk leven omdat ik van alles wil doen. Mijn buren dachten op het begin toen ik hier kwam wonen dat ik er niet eens woonde omdat ik altijd weg was. Ik kan heel slecht stilzitten en hou mezelf graag bezig. Dit kan met van alles zijn. Want precies zoals mijn Human Design verteld heb ik veel verschillende interesses. Als ik alleen al naar het gebied van sporten kijk dan kan ik zo vijf sporten opnoemen die ik graag zou willen doen. Niet dat dat lukt want ik heb daar de tijd niet voor.

Een Manifesting Generator doet graag meerdere dingen tegelijk. Ook iets dat voor mij volledig klopt. Ik ben iemand die tijdens het uitlaten van de hond podcasts luistert om nieuwe dingen te leren. Tijdens het uitstappen van mijn paard leer ik Spaans via een app. En het liefst doe ik de laatste meeting van de dag tijdens het autorijden.

Dit laatste resoneert ook meteen met het andere kenmerk van een Manifesting Generator. Namelijk het op zoek gaan naar manieren om iets zo snel mogelijk of efficiënt mogelijk te doen. Dit is namelijk ook een erg herkenbaar onderwerp in mijn leven. Het is iets wat ik al doe sinds het eerste bijbaantje die ik had. Het vouwen van de folders en kranten voor mijn krantenwijk verliep via een uitgedacht plan. Dit zorgde ervoor  dat ik zo snel mogelijk klaar zou zijn en kon beginnen met het rondbrengen van de kranten. Ik weet niet of het vragen van papa, mama, opa en oma om te helpen met vouwen ook typisch is voor een Manifesting Generator. Maar zo efficiënt en snel mogelijk werken is iets wat ik het liefst doe. 

Verschillende interesses

Naast de herkenning gaf Human Design mij ook andere inzichten. Ik leerde dat ik gewoon gemaakt ben om veel verschillende dingen leuk te vinden. Voorheen dacht ik nog wel eens dat ik me moest gaan focussen op één ding. Dit was ook wat mensen mij aanraadde om te doen. Nu vind ik het helemaal prima dat ik verschillende interesses heb en maak ik me er niet meer druk om.

Daarnaast leerde ik dat ik als Manifesting Generator heel veel energie heb. Hierdoor moet ik veel dingen doen om mijn energie kwijt te kunnen. Dit betekent dat ik soms dingen moet doen, puur en alleen om energie kwijt te kunnen. Ik hoef daar dus niet altijd succesvol mee te worden. Dat vond ik een heel interessant inzicht. Aangezien ik juist altijd overal heel goed en succesvol in wilde zijn. Nu kan ik dat veel beter loslaten en accepteer ik dat sommige dingen geen succes worden. Dat prima is zo lang ik er maar van genoten heb!

Frustratie 

Kenmerkend voor een Manifesting Generator die niet volgens zijn of haar design leeft is frustratie. Het is geen toeval dat dit ook een kenmerkend thema is in mijn leven. Ik kon altijd heel snel gefrustreerd raken (nu nog steeds, maar wel ietsje minder) wanneer het leven niet liep zoals ik hoopte.

Frustratie kan voor een Manifesting Generator een signaal dat je een plateau bereikt hebt. Na zo een plateau komt dan vaak een doorbraak. Een plateau bereiken of het gevoel krijgen dat je vastloopt vond ik altijd heel lastig. Juist omdat graag zo veel en zo snel mogelijk dingen wilde doen. Deze frustratie zorgde er dan vaak voor dat ik opgaf “laat maar dit gaat niet werken” dacht ik dan.

Aan de andere kant geeft frustratie aan dat ik afwijk van mijn authentieke zelf. Dat ik niet in lijn leef met mijn design. Ik weet nu dat ik frustratie op twee manieren kan interpretereen. Dit zorgt ervoor dat ik er veel beter mee om kan gaan. Ik ga op zoek naar de oorzaak van de frustratie. In het geval van een plateau geef ik nu minder snel op. In andere gevallen probeer ik mijn strategie en autoriteit te gebruiken om terug bij mijn authentieke zelf te komen.

Emotionele autoriteit

Ik heb een emotionele autoriteit. Dit betekent dat het voor mij het beste is om ergens een nachtje over te slapen. Iets wat ik eerst echt nooit deed. Iedereen in mijn omgeving weet dat als ik iets wil, ik dat het liefst vandaag nog regel. Ik was altijd iemand die heel erg uit emotie reageerde. Als ik mezelf goed voelde en iemand vroeg me of ik over twee weken iets wilde gaan doen dan zei ik meteen ja.

Tijdens ruzies en wanneer ik in een lage emotionele energie frequentie zat kon ik heel fel reageren waardoor de ruzie alleen maar erger werd. Nu ik weet hoe mijn emotionele autoriteit werkt, weet ik dat ik de beste beslissingen maak wanneer ik ergens een nachtje over slaap. Op deze manier voorkom ik dat ik spijt krijg van mijn antwoord en erop terug moet komen. Daarnaast weet ik dat ik het beste kan reageren wanneer ik emotionele duidelijkheid heb.

Dit Human Design inzicht kon ik relatief makkelijk aanpassen in mijn leven. Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer uit emotie reageer, maar wel steeds minder. Ik leer steeds beter gebruik te maken van mijn emotionele autoriteit. En ik moet zeggen dat mijn familie en vriendinnen hier best blij mee zijn ;). 

Enkelvoudige Definitie

Ik ben iemand die makkelijk informatie verwerkt en graag dingen zelfstandig doet. Mensen kennen mij als een onafhankelijk persoon en dat is ook hoe ik mezelf zie. Toch heb ik hier soms best wat moeite mee gehad. Waar ik bij sommige vriendinnen merk dat zij heel erg verlangen naar iemand die hun leven compleet maakt, heb ik dat helemaal niet. Dat wil niet zeggen dat ik het niet leuk vind om met mensen om te gaan, maar ik had niet het idee dat ik iemand nodig had om mezelf “heel” te voelen.

In mijn Human Design Chart zijn al mijn gedefinieerde centers met elkaar verbonden, een enkelvoudige definitie noemen ze dat. Toen ik dit op ging zoeken herkende ik mezelf meteen, dit maakte het voor mij veel makkelijker om te accepteren wie ik ben en dat ik mezelf niet hoef te veranderen of raar hoef te vinden omdat sommige vriendinnen op een relationeel gebied heel anders zijn. 

4/6 Profiel

Met name de lijn vier in mijn profiel is herkenbaar. Deze lijn gaat namelijk vooral over je netwerk, jouw vrienden, familie, collega’s en kennissen. Ik heb er nooit zo bij stilgestaan, maar heel veel van wat ik bereikt heb in mijn leven heb ik te danken aan mijn netwerk. Met name de mensen die ik heb leren tijdens mijn tijd in de horeca zijn van enorme waarde in mijn leven geweest of zijn dat nu nog steeds.

Zo ken ik mensen in veel verschillende functies of industrieën. Maar ook een aantal van mijn beste vriendinnen ken ik doordat ze een vaste gast waren. Daarnaast heb ik mijn huidige functie heb ik te danken aan de contacten die ik al had opgedaan met de mensen in dit team. Human Design heeft mij laten beseffen dat mijn netwerk inderdaad heel belangrijk voor mij is. Meer dan ik ooit had gedacht of me bewust van was. Hierdoor ga ik daar voor mijn gevoel nu ook anders mee om. Dit komt omdat ik nu weet dat mijn netwerk een belangrijke rol speelt in het behalen van mijn doelen. 

Ambitie

In eerste instantie moest ik vooral lachen toen ik zag dat ik de poort van ambitie meerdere keren geactiveerd heb en ook het kanaal van ambitie in mijn chart heb. Ik weet dat andere mij zien als ambitieus en zo zie ik mezelf ook. Ik voel de druk om mezelf te ontwikkelen en te groeien als persoon. Dit zorgt ervoor dat ik grote dromen en plannen heb om zo veel mogelijk uit het leven te halen.

Een interessant Human Design inzicht over deze ambitie poort is dat het kan omslaan in hebberigheid. Dit gebeurd wanneer je niet meer in lijn leeft met je design. Iets wat ik helaas ook herken. Ik wil soms alleen maar meer en neem niet snel genoegen met minder. Hiedoor ga ik ontzettend hard en veel werken.

Hoe langer je niet in lijn leeft met je authentieke zelf hoe sterker de negatieve kant van een poort of kanaal naar voren kan komen. In het geval van de poort van ambitie kan dit er zelfs toe leiden dat je jouw motivatie en ambitie verliest. Ik probeer nu dan ook veel beter met deze energie om te gaan. Ik ben in gaan zien hoe geweldig mijn leven eigenlijk al is en hoe dankbaar ik ben voor datgene wat ik al bereikt heb. En ik ben vooral dankbaar voor de mensen en dieren die ik in mijn leven heb. 

De handleiding naar succes

Ondertussen heb ik me al veel verder verdiept in Human Design en ben ik nog veel meer te weten gekomen over hoe ik het meeste uit het leven kan halen en de beste versie van mezelf kan zijn. Tegenwoordig vergelijken we onszelf heel erg met andere mensen en dit geeft soms een vertekend beeld. Het kan ervoor zorgen dat je jezelf af gaat vragen of je raar bent, of dat er iets mis met je is omdat jij ergens anders mee omgaat of omdat jij ergens een heel andere kijk op hebt.

Human Design liet mij al heel snel zien dat iedereen echt anders is en dat iedereen een andere manier heeft om het meeste succes uit het leven te halen. Er is geen handleiding voor succes, die handleiding ben jezelf en ik hoop oprecht dat Human Design jou net zo veel waardevolle inzichten gaat geven als het mij heeft gedaan.

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart