Download jouw chart

Human Design Strategie

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart

Human Design Strategie

Wat betekent strategie in Human Design?

Jouw Human Design strategie geeft aan hoe jij het beste jouw energie kan uitwisselen met de andere energie types en de wereld. Elk Human Design type heeft een bepaalde strategie die zij zouden moeten volgen om zo dicht mogelijk bij hun authentieke zelf te komen. Het volgen van jouw Human Design strategie zal eraan bijdragen dat je steeds minder weerstand in je leven ervaart. Daarnaast zorgt het volgen van jouw strategie ervoor dat je als Manifestor steeds vaker vrede ervaart. Als Manifesting Generator en Generator steeds meer voldoening ervaart. Als Projector meer succes ervaart en als Reflector meer verrast wordt.

Informeer

De strategie van een Manifestor is informeren. Manifestors maken zelf een besluit wat ze gaan doen. Voordat ze actie ondernemen is het belangrijk dat zij hun omgeving informeren over wat ze gaan doen. Manifestors zijn met deze strategie dan ook het enige energie type die kunnen initiëren en nergens op hoeven te wachten.

Jij bent ontzettend creatief en deze creatieve flow wordt niet altijd door andere mensen begrepen. Je zal als Manifestor dan ook vaak merken dat mensen jou vragen wat je aan het doen bent, wat je gaat doen, waarom je iets doet en of je hulp kan gebruiken. Deze onderbreking of verstoring van jouw creatieve flow zal ervoor zorgen dat jij woede ervaart. Wanneer je leert om jouw omgeving te informeren over wat je gaat doen dan zal je merken dat andere mensen jou niet storen tijdens jouw creatieve flow en voorkom je dat jouw “niet zelf” thema “woede” naar voren komt.

Mensen informeren over wat je gaat doen is voor een Manifestor niet iets natuurlijks. De kans is namelijk groot dat Manifestors geconditioneerd zijn om niet te informeren. Manifestors zijn mensen die zich niet graag laten vertellen wat ze moeten doen. Zij willen hun eigen creatieve flow volgen. Vanaf een bepaalde leeftijd zien we dan ook vaak dat Manifestors stoppen met het informeren van hun omgeving over wat ze gaan doen. Dit wordt veroorzaakt door het gevoel dat ze andere mensen er mee lastig vallen. Of omdat ze het idee krijgen dat mensen het niet eens zijn met wat ze willen gaan doen en ze dit te horen zullen krijgen. Het is belangrijk om te beseffen dat informeren iets anders is dan toestemming of advies vragen. Je hebt als Manifestor de keuze al gemaakt. Je informeert je omgeving alleen zodat ze jou niet storen.

De strategie van de Manifestor werkt twee kanten op. Als Manifestor vind je het namelijk zelf ook fijn wanneer andere mensen jou informeren over wat ze gaan doen. Dit zorgt er ook voor dat het voor een Manifestor steeds natuurlijker gaat voelen om te informeren. Wanneer je als Manifestor het informeren onder de knie krijgt dan zal je merken dat je steeds meer vrede en minder woede ervaart.

Wacht met reageren

De strategie van een Generator is om te wachten tot ze ergens op kunnen reageren. Een Generator is niet gemaakt om uit zichzelf iets te initieren. Zij hebben een teken in hun externe realiteit nodig waarop ze kunnen reageren. Generators hebben een gedefinieerd sacraal center. Hierdoor hebben zij de energie om van alles en nog wat te doen. Dit zijn dan ook de mensen die, samen met de Manifesting Generator, vaak voor het karretje van andere mensen gespannen worden.

Het volgen van de strategie van de Generator zorgt ervoor dat zij bij zichzelf kunnen nagaan of ze enthousiast worden van datgene waar ze op kunnen reageren. Het biedt hen de mogelijkheid om naar hun sacrale respons te luisteren en op basis daarvan “ja” of “nee” te zeggen. Wanneer Generators hun strategie volgen en dus wachten tot ze ergens op kunnen reageren zorgen ze ervoor dat ze hen energie niet verspillen aan mensen, dingen, situaties of ervaringen die niet in lijn liggen met hun authentieke zelf.

Generators hebben vaak niet het geduld om te wachten tot ze ergens op kunnen reageren. Dit maakt het op het begin voor een Generator lastig om op hun strategie te vertrouwen. Daarnaast zullen Generators geconditioneerd zijn om niet naar hun sacrale respons te luisteren. Dit komt omdat andere mensen vaak hoge verwachtingen hebben van Generators. Mensen zijn namelijk gewend dat wanneer ze een Generator iets vragen dat ook gedaan wordt. Toch is het belangrijk dat Generators leren vertrouwen op hun strategie en hun sacrale respons.

Je bent als Generator gemaakt met een ontzettend magnetische aura. Dat wil zeggen dat je van nature veel kansen, mogelijkheden, ideeën etc naar je toe trekt. Als Generator krijg je dus genoeg externe factoren waar je op kan reageren. Je zal merken dat dat wachten tot je ergens op kan reageren vaak helemaal niet zo lang duurt. Wanneer Generators hun strategie volgen dan zullen ze vanzelf steeds meer voldoening en minder frustratie ervaren.

Wacht met reageren & Informeer

De strategie van de Manifesting Generator (MG) is wacht met reageren en informeer. Oftewel een combinatie van de strategie van de Manifestor en die van de Generator. Een Manifesting Generator heeft de sterke interne creatieve flow van de Manifestor. Daarnaast heb je als MG ook de krachtige sacrale energie van de Generator. Het gedefinieerde sacrale center zorgt ervoor dat het voor hen belangrijk is om te checken of ze ergens echt enthousiast van worden en hun sacrale respons een duidelijke “ja” is.

Wanneer zij een externe factor ervaren waar ze op kunnen reageren en hun sacrale respons is een “ja” dan kunnen ze niet meteen actie ondernemen zoals de Generator dat kan. Als Manifesting Generator werk jij het beste wanneer je na ergens op te reageren eerst je omgeving informeert. Manifesting Generators hebben over het algemeen nog minder geduld dan Generators. Maar ook zij moeten erop vertrouwen dat hun magnetische aura ervoor zorgt dat ze constant externe factoren krijgen waarop ze kunnen reageren. Het volgen van hun strategie zorgt ervoor dat een Manifesting Generator meer voldoening en vrede ervaart en juist minder frustratie en woede ervaart.

Wacht op een uitnodiging

De strategie voor Projectors is om te wachten op een uitnodiging. Als Projector ben jij gemaakt om mensen te begeleiden, te coachen en te managen. Hierdoor is het voor jou belangrijk dat jij het gevoel hebt dat je erkent wordt voor wat je kan en weet.

Projectors zijn de mensen die de potentie hebben om echt te kunnen zien wat er in iemand anders afspeelt. Het zijn de mensen die de potentie in andere mensen zien. En daarnaast ook weten wat er gedaan moet worden om die hoogste potentie te ervaren. Dit zorgt ervoor dat Projectors al snel geneigd zijn om hun kennis en adviezen te delen. Niet iedereen is echter klaar om deze informatie te ontvangen en zullen er iets mee gaan doen. Wanneer Projectors hun strategie volgen zorgen ze ervoor dat ze alleen hun kennis en skills delen met mensen die hen erkennen en wat gaan doen met hun advies.

Het volgen van hun strategie zorgt er dus voor dat de energie van Projectors beschermd en niet verspild wordt. Dit is voor Projectors ontzettend belangrijk want zij hebben geen gedefinieerd sacraal center. Hierdoor hebben ze geen constante toegang tot levenskracht energie. Het wachten op een uitnodiging is met name belangrijk wanneer je als Projector betrokken bent bij andere mensen. Het is natuurlijk niet nodig dat je als Projector wacht op een uitnodiging om boodschappen te gaan doen.

De aura van de Projectors zorgt ervoor dat zij een bepaalde energie uitstralen. Deze energie zorgt ervoor dat ze vaak uitgenodigd zullen worden om hun mening of skills te delen. Wanneer je als Projector echt niet kan wachten op een uitnodiging dan kan je hier zelf een handje bij helpen. Je kan namelijk een uitnodiging triggeren door te vragen “mag ik je mijn advies geven?” of “zal ik mijn kennis over dit onderwerp met je delen?”. Projectors die hun strategie volgen en wachten op uitnodigingen zullen steeds meer succes en minder bitterheid ervaren.

Wacht een Maancyclus

De strategie voor Reflectors is het wachten van een maancyclus. Reflectors zijn erg gevoelig voor de bewegingen van de maan en energieën van de mensen om hen heen. De impact van de maan op een Reflector zorgt ervoor dat gedurende een maancyclus een Reflector steeds anders kan voelen en energieën op verschillende manieren kan ervaren. Een maancyclus duurt ongeveer 29 dagen. Het is voor Reflectors belangrijk om voor de grotere beslissingen zoals relaties, carrières, woonsituaties en grote aankopen de volledige maancyclus af te wachten. Dit is een ontzettend lastige strategie omdat tegenwoordig iedereen geconditioneerd is om snel beslissingen te maken. Het wachten van 29 dagen is dan ook niet iets wat een Reflector van nature doet, maar iets wat zij zichzelf echt moeten aanwennen.

Een maanschema helpt een Reflector om hun energie en de invloed van de maan op hun leven te begrijpen. Wanneer zij bijhouden hoe zij zich gedurende een maancyclus voelen wordt het voor hen makkelijker om te achterhalen welke activiteiten het beste in elke fase van de maancyclus passen. Een Reflector heeft voldoende tijd nodig om beslissingen te maken en het is belangrijk dat zij zich met de juiste mensen omgeven. Het afwachten van een maancyclus beschermd een Reflector van het maken van keuzes die gebaseerd zijn op de energieën van andere mensen. Wat hierbij ook kan helpen is een klankbord. Wanneer jij met anderen over beslissingen die je moet maken praat, hoor je jezelf praten. Dit zorgt ervoor dat je een beter beeld krijgt van de keuze die je moet maken.

Experimenteer met je strategie

Het volgen van je Human Design strategie helpt je echt om dichter bij jou authentieke zelf te komen, om meer successen en minder weerstand te ervaren. Het volgen van je strategie klinkt wat makkelijk. Echter is dit niet iets wat we van nature doen. Dit komt door de conditionering die we allemaal ervaren hebben. Toch is het iets wat je relatief gemakkelijk in je leven kan gaan proberen. Mijn advies is dan ook om een maand te gaan proberen jouw Human Design strategie te volgen, wanneer je ervaart hoeveel voordelen dit jou zal brengen zal je merken dat je jouw strategie steeds meer op de automatische piloot zal gaan volgen.

Human Design Strategie

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart