Download jouw chart

Wat is Human Design

Human Design is een tool die je kan gebruiken om meer inzichten te krijgen in wie jij nou echt bent. Het helpt je jezelf beter te begrijpen, maar ook de mensen om je heen. Deze tool geeft je meer inzichten in wat jouw unieke talenten zijn, hoe je het beste beslissingen kan maken, wat jouw weg naar succes zal zijn en waar je mogelijk geconditioneerd bent. Human Design kan je zien als jouw persoonlijke handleiding. Deze handleiding zal je helpen om het beste te halen uit je carrière, ondernemerschap, relaties, oftewel; je leven. 

Wat is Human Design

Hoe werkt Human Design

Human Design is een combinatie van verschillende systemen, namelijk de Chinese I’Ching, de Kabbalah Tree of Life, het Hindu Chakra systeem, neurowetenschap, kwantumfysica en astrologie. Jouw Human Design Chart wordt samengesteld door te kijken naar jouw exacte geboortedatum, tijdstip en plaats. Op basis van deze informatie kijkt het Human Design systeem waar de verschillende planeten zich ten opzichte van jou bevonden toen jij geboren werd. Deze planeten zorgen voor een bepaalde energetische inprent door middel van neutrino’s. Neutrino’s zijn energiedeeltjes die in de kern van de sterren gemaakt worden en informatie uit planeten kunnen opnemen en overdragen. Op het moment dat jij geboren wordt, en ongeveer 3 maanden daarvoor, dragen deze neutrino’s informatie over aan jouw cellen. Dit zorgt ervoor dat jij een zeer specifieke en unieke frequentie op jouw cellen geprent krijgt, die jou maakt tot de authentieke en unieke persoon die jij nu bent. 

Dit klinkt natuurlijk heel wetenschappelijk, maar kort samengevat betekend het dat iedereen op deze wereld anders is. Dit zorgt ervoor dat iets voor de ene persoon wel werkt, maar voor de andere totaal niet. Het zorgt ervoor dat jij ergens heel goed in bent, waar iemand anders veel moeite mee heeft. Toch zien we steeds vaker dat er bepaalde verwachtingen gelegd worden op hoe en hoeveel iemand zou moeten werken, wanneer ze moeten rusten, hoe ze zich moeten gedragen, hoe snel ze beslissingen moeten maken en zo zijn er nog veel meer verwachtingen. Deze verwachtingen gelden voor iedereen, terwijl iedereen anders is. Dit maakt het voor de een dus veel makkelijker om aan de verwachtingen van de maatschappij te voldoen, en voor de ander is het bijna niet haalbaar. Het tegenstrijdige is dat er ook weer vaak gezegd wordt “ben gewoon jezelf”, terwijl dat juist ontzettend lastig is als je aan verwachtingen moet voldoen die niet bij jouzelf passen. 

“The privilege of a lifetime is to become who you truly are.” ~ Carl Jung

Conditionering

Jezelf zijn is ontzettend belangrijk, maar wel heel lastig als je niet precies weet wie jij nou echt bent. Human Design vertelt je dit, het geeft aan wie jij in de kern bent en hoe jij precies gemaakt bent om te leven. De inzichten die je met Human Design krijgt leren je dan ook in te zien op welke vlakken je misschien niet meer helemaal jezelf bent, waar je verandert bent naar een andere versie van jezelf om aan verwachtingen van buitenaf te voldoen. 

 

Alles wat jou ervan weerhoudt om jou meest authentieke zelf te zijn noemen we conditionering. In de basis zijn er vijf verschillende soorten van conditionering:

1. Levenservaring

2. Inprenting

3. Genetica

4. Generatie Energie Patronen

5. Ongedefinieerde centers in Human Design

Het leren begrijpen op welke gebieden jij geconditioneerd bent en mogelijk daardoor afgeweken bent van jouw authentieke zelf, zorgt voor de bewustwording die benodigd is om terug bij jouw authentieke zelf te komen.  

Jouw Human Design Chart bevat verschillende elementen, die elk wat meer informatie geven over wie jij nu écht bent. De Human Design Chart bestaat uit 9 centers, 36 kanalen en 64 poorten. Zowel de elementen die ingekleurd als de elementen die niet ingekleurd zijn hebben een betekenis voor jou in het leven. Het is dus niet zo dat jij alleen de ingekleurde delen van de Chart “hebt”, iedereen heeft alles van de Chart. 

Wat kunnen je allemaal aflezen van jouw Chart?  

 • Welk van de vijf energie types jij bent 
 • Welke strategie jij het beste kan gebruiken 
 • Welke emoties voor jou centraal staan wanneer je wel of niet in lijn leeft met je authentieke zelf
 • Hoe jij het beste beslissingen kan maken
 • Wat jouw profiel is, oftewel welke rol jij van nature aanneemt
 • Met welk doel jij op de wereld gezet bent  
 • Hoe je omgaat met, en wat je zoekt in, andere mensen
 • Wat jouw levensthema’s zijn
 • Waar jij van nature goed in bent
 • Van welke eigenschappen jij je bewust bent 
 • Van welke eigenschappen jij je misschien niet bewust bent maar voornamelijk andere in jou herkennen
 • … en nog veel meer! 

Wil jij meer weten over Human Design en hoe deze tool jou kan helpen?

Wat is Human Design

E-book downloaden