Download jouw chart

Kennismaking Human Design

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart

Mijn kennismaking met Human Design

Steeds meer mensen komen in aanraking met Human Design, maar in Nederland is het nog niet zo bekend. Via een Amerikaanse cursus, gericht op manifesteren, hoorde ik globaal over Human Design. Vanaf dat moment was mijn interesse gewerkt en ben ik op onderzoek gegaan. Na het downloaden van mijn chart en het opzoeken wat de basiselementen van mijn chart betekenden raakte ik al snel verslaafd. Ik herkende mezelf meteen in wat ik op internet las en hierdoor wilde ik er steeds meer van weten. Ik neem jullie graag mee in mijn kennismaking met Human Design. En natuurlijk waarom ik me hierin ben gaan verdiepen.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik wil graag zo veel mogelijk uit het leven halen, dat is iets wat ik van kleins af aan al zeg. Ik had een duidelijk beeld voor ogen en aan ambitie geen gebrek. Na het afronden van mijn bachelor en master op de universiteit vond ik een hele leuke baan waar ik erg op mijn plek zat en veel heb geleerd. Na een tijdje miste ik de uitdaging in mijn werk en de doorgroeimogelijkheden waren beperkt. Ik besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en zo kwam ik terecht bij het bedrijf waar ik nu werk. Er zijn ontzettend veel doorgroeimogelijkheden, de ideale plek voor een ambitieus persoon als ik.

In een groot bedrijf werken ontzettend veel verschillende mensen en wordt er van je verwacht dat je met iedereen kan samenwerken. Ik merkte dat mijn vurige persoonlijkheid en directe manier van communiceren niet door iedereen gewaardeerd werd. Dit deed mij doen besluiten om mij als persoon verder te ontwikkelen. Ik heb veel boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling en hoorde steeds meer over manifesteren. Uiteindelijk besloot ik de cursus “Manifestation Babe Academy” te gaan volgen van Kathrin Zenkina.

Human Design Opleiding

Deze cursus heeft me veel inzichten gegeven en heeft me erg doen groeien als persoon. Een van de onderwerpen van deze cursus was Human Design. Hier zou ik leren wat het is en hoe het je kan helpen om te manifesteren. Ik vond dit meteen heel interessant klinken en nog voordat deze module online stond had ik me al volledig in Human Design verdiept. Het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn eerste reading gepland had. En mezelf aanmeldde voor het coaching certificatie programma van Karren Curry Parker. Inmiddels ben ik een gecertificeerde Quantum Human Design Level 3 coach. En heb ik me veel verder in Human Design verdiept. Maar zelfs alleen de basiskennis heeft mij ontzettend waardevolle inzichten gegeven. 

Engelstalig

Human Design is al een behoorlijk bekend en groot fenomeen in Amerika en Australië, maar in Nederland is het nog relatief nieuw. Ik liep er dan ook tegenaan dat ik maar weinig informatie over Human Design in het Nederlands kon vinden. Nu is mijn Engels niet slecht, maar toch vond ik het soms lastig te begrijpen. Human Design is een behoorlijk complex systeem. De manier waarop het in het Engels uitgelegd werd maakte het voor mij niet veel makkelijker. Toch wilde ik er graag meer over leren. Juist omdat de kennis hierover in Amerika veel groter is besloot ik om de Engelstalige cursus van Karen Curry Parker te doen.

In eerste instantie puur omdat ik meer over mezelf wilde leren en om te kijken hoe Human Design mij verder zou kunnen helpen. Ik vertelde natuurlijk aan mijn vriendinnen en familie dat ik deze cursus volgde. Veel mensen waren benieuwd wat het nou precies inhoudt. Zij gingen zelf opzoek naar informatie over Human Design, maar gaven al snel aan dat het lastig te begrijpen is waar de cursus over ging.

De inzichten die Human Design mij in korte tijd hadden gegeven en de beperkt beschikbare Nederlandstalige informatie zorgde ervoor dat ik het idee kreeg om me volledig in Human Design te gaan verdiepen. Op deze manier kan ik mensen in Nederland op een makkelijke manier kennis kan laten maken met Human Design. Mijn doel is dan ook om alles op een makkelijke en begrijpelijke manier toe te lichten. Ik ga proberen zo veel mogelijk “jip-en janneketaal’’ te gebruiken zodat iedereen de voordelen van Human Design kan ervaren. 

Sceptisch

Toen ik informatie begon te verzamelen over mijn persoonlijke Human Design Chart las ik veel waarin ik mijzelf kon herkennen. Juist hierdoor werd ik een beetje sceptisch. Vroeger las ik wel eens mijn horoscoop en toen dacht ik ook altijd dat het klopte, maar ik kon me ook vinden in een compleet andere horoscoop. Daarom besloot ik me ook in de andere energietypes te verdiepen en daar herkende ik mijzelf totaal niet in. Dit bevestigde voor mij dat Human Design niet algemeen beschreven wordt zodat iedereen zich erin kan vinden, maar voor ieder persoon uniek is. 

Tijdens mijn zoektocht naar informatie over mijn persoonlijke design kwam ik ook een aantal negatieve reacties tegen over Human Design. Deze negatieve reacties kwamen voort uit het idee dat Human Design mensen in hokjes plaats. Dit is iets waar ik zelf niet in geloof, dus besloot ik dit specifiek uit te zoeken. Uiteindelijk zie ik in dat Human Design helemaal geen systeem is dat mensen in hokjes plaatst. Het laat juist zien dat iedereen alles kan doen en zijn wie die wil. Het geeft juist aan dat er manieren zijn waarop je jouw doelen eerder zal behalen. Het laat je zien dat je specifieke talenten hebt. Hierdoor leer je dat het volgen van een bepaald pad je minder weerstand zal bieden. 

Mijn twijfels zijn door het doen van onderzoek naar Human Design weggenomen. Ik kan me door deze twijfels echter wel goed voorstellen dat mensen in eerste instantie mogelijk sceptisch zullen zijn over de voordelen van Human Design. Ik ben er 100% van overtuigd dat wanneer jij jouw persoonlijke Human Design leert te begrijpen, ook jij de voordelen hiervan gaat inzien. 

Kennismaking Human Design

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart