Download jouw chart

Human Design Niet-Zelf Reflector

Het Human Design niet-zelf thema van een Reflector is teleurstelling. Reflectors zijn de spiegels van de maatschappij, zij zijn de mensen die het potentieel in anderen zien. Wanneer zij het potentieel in iemand zien en zien dat die persoon zijn potentiële niet ziet of niet waarmaakt zorgt dat voor teleurstelling.

Reflectors kunnen ook teleurstelling voelen wanneer zij zichzelf en hun eigen krachten niet eren. De Reflector is een zeldzaam energie type, maar ongeveer 1 procent van de wereld is namelijk een Reflector. Hierdoor kan een Reflector zich anders, onzichtbaar of buitengesloten voelen. Dit kan zorgen voor een teleurgesteld gevoel in zichzelf. Wanneer dit het geval is zullen zij zich anders gaan gedragen. Door hun gedrag aan te passen hopen ze de aandacht van anderen te krijgen en op die manier toch gezien te worden en erbij te horen. Het aanpassen van gedrag is een manier van conditionering en geeft aan dat je afwijkt van je authentieke zelf. Juist hierom kan Human Design een hele handige tool zijn om te deconditioneren en terug te komen bij jouw authentieke zelf.

Reflectors hebben een hele open chart, hierdoor nemen ze veel energie over van de mensen om hun heen. Dit kan ervoor zorgen dat zij zich gaan gedragen als een ander energie type. Dit kan bij elk type voorkomen, maar voornamelijk bij een Reflector omdat de andere types in de meerderheid zijn. Door de open chart van een Reflector voelen zij onder andere de pijn, de angsten en de stress van anderen. Het is voor een Reflector dus heel belangrijk dat zij zich niet gaan identificeren met de gevoelens en energieën van anderen. Het doel van een Reflector is om die energieën te observeren en reflecteren.

De strategie van een Reflector is niet de makkelijkste, maar het zal je als Reflector helpen wanneer je goed bij jezelf na gaat of jij je laat beïnvloeden door de energie van anderen. Zijn de angsten die je voelt echt van jou? Is de stress die je ervaart jouw eigen stress of neem je die over van iemand anders?