Download jouw chart

Emotionele Autoriteit

Ongeveer 50% van de bevolking heeft een emotionele autoriteit. Zowel Manifestors, Generators, Manifesting Generators en Projectors kunnen een emotionele autoriteit hebben. Een emotionele autoriteit betekent dat jouw emotionele center gedefinieerd is en je dus emotionele golven ervaart. Deze emotionele golf zorgt ervoor dat jij constant van een emotioneel hoogtepunt naar een emotioneel dieptepunt beweegt.

Met deze autoriteit is het belangrijk om deze emotionele golf af te wachten voordat je een beslissing maakt. Op deze manier voorkom je namelijk dat je een keuze maakt waar je achteraf spijt van krijgt. Bevind jij je op een bepaald moment op een emotioneel hoogtepunt? Dan zal je sneller geneigd zijn om ergens “ja” tegen te zeggen. Wanneer je later naar jouw emotionele dieptepunt beweegt, dan zal je merken dat de kans groot is dat je heel anders tegenover die beslissing staat en eigenlijk liever “nee” had willen zeggen.

Met een emotionele autoriteit wil je beslissingen maken die gedurende jouw volledige emotionele golf goed voelen. Hiermee voorkom je dat je in jouw enthousiasme dingen toezegt. Het afwachten van jouw emotionele golf geeft jou duidelijkheid over de te nemen beslissing. Hierdoor ben je met deze autoriteit dus niet gemaakt om beslissingen in het moment te maken. Jij kan het beste ergens een nachtje (of meerdere nachtjes) over slapen voordat je een beslissing maakt. Hoe groter of hoe belangrijker de beslissing, hoe meer tijd jij waarschijnlijk nodig hebt om de juiste beslissing te maken.

Ben je benieuwd naar de andere Human Design autoriteiten? Check dan onderstaande pagina’s: