Download jouw chart

Human Design Autoriteit

Elk energie type heeft een bepaalde strategie, jouw autoriteit daarentegen hangt niet af van jouw energie type maar van de gedefinieerde en ongedefinieerde centers in je Human Design chart. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de ene Generator een andere autoriteit heeft dan een andere Generator. Je Human Design autoriteit geeft aan hoe jij beslissingen en keuzes kan maken die in lijn liggen met je authentieke zelf. Niemand is gemaakt om beslissingen of keuzes te maken op basis van externe factoren, de antwoorden op beslissingen die je moet maken zitten in jezelf. Dit is de reden dat we je Human Design autoriteit ook wel je innerlijke autoriteit noemen.

Er zijn verschillende centers in je design chart die eigenlijk allemaal een eigen “stem” hebben. Deze stemmen proberen allemaal iets te vertellen over de beslissing die je moet maken. Je innerlijke autoriteit geeft aan naar welke “stem” jij ten allen tijden het beste kan luisteren. Dit is namelijk de meest betrouwbare stem voor jou. Je innerlijke autoriteit zal je helpen met het maken van kleine en grote beslissingen.  Zeker in het geval van grote beslissingen is het belangrijk om naar je innerlijke autoriteit te luisteren.

Welke innerlijke autoriteiten zijn er?

Er zijn zeven mogelijke innerlijke autoriteiten in Human Design: Emotionele, sacrale, spleen/milt, ego/hart, identiteit, mentale en maan autoriteit. Dit is ook de volgorde waarop bepaald wordt welke autoriteit jij hebt. Heb jij jouw emotionele center gedefinieerd? Dan heb jij een emotionele autoriteit. Is jouw emotioneel center ongedefinieerd en jouw sacrale center gedefinieerd? Dan heb jij een sacrale autoriteit. Heb jij een ongedefinieerd emotioneel en sacraal center, maar wel een gedefinieerd spleen center? Dan heb jij een spleen autoriteit enzovoort. Je kan jouw autoriteit aflezen vanaf jouw chart, maar wanneer je jouw chart downloadt dan staat onderaan de chart aangegeven welke autoriteit jij hebt.

De verschillende autoriteiten zijn: 

  • Emotionele autoriteit
  • Sacrale autoriteit
  • Spleen autoriteit / Milt autoriteit
  • Hart autoriteit / ego autoriteit
  • Identiteit autoriteit
  • Mentale autoriteit
  • Maan autoriteit

De beste beslissingen maak je vanuit je lichaam

Ongeacht welke Human Design autoriteit je hebt, jouw “mind” is nooit jouw autoriteit. Veel mensen zijn geconditioneerd om ergens goed over na te denken of om alle voordelen en nadelen op een rijtje te zetten voordat je een beslissing maakt. Echter maak je de beste beslissingen altijd op basis van je lichaam. Zodra jij een beslissing maakt omdat je denkt dat je dat “zou moeten” doen dan is dat een teken dat je niet naar je lichaam luistert maar naar je mind. Jij weet van binnen altijd wat de beste beslissing voor jou is. Ik hoop dat je na het lezen van deze blog meer durft te vertrouwen op jouw Human Design autoriteit.