Download jouw chart

Human Design Onzin

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart

Waarom Human Design geen onzin is

Human Design, het klinkt misschien als een zweverig concept dat bedacht is door goeroes die in wierookwolken en kristallen geloven. Maar wat als ik je vertel dat het eigenlijk een waardevol instrument is voor zelfinzicht en groei? Ondanks dat sommige mensen Human Design als onzin afdoen, wil ik je laten zien waarom Human Design allesbehalve dat is.

Waarom sommige mensen het als onzin beschouwen

Laten we beginnen met het bespreken waarom sommige mensen Human Design als onzin beschouwen. Vaak komt dit voort uit onwetendheid en het gebrek aan begrip van wat het eigenlijk inhoudt. De onwetendheid zorgt er ook voor dat mensen soms niet kunnen geloven dat op basis van jouw geboortemoment er echt iets gezegd kan worden over wie jij bent als persoon.

Bovendien kan het voor sommige mensen een beetje te ‘mysterieus’ lijken, wat hun scepticisme alleen maar versterkt. Ik zelf was namelijk op het begin ook wat sceptisch. Vroeger las ik vaak mijn horoscoop in een tijdschrift en dan dacht ik wel “oh dat klopt”. Maar als ik dan keek bij een ander sterrenbeeld dan klopte dat voor mijn gevoel ook precies. Nu wil ik niet zeggen dat horoscopen onzin zijn, maar ik begrijp dat mensen het vaak linken aan horoscopen. Waarbij veel mensen vaak het idee hebben dat het ontzettend algemeen is en het altijd wel een soort van klopt.

De waarde van zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling

Een van de belangrijkste voordelen van Human Design is het vermogen om diepgaand zelfinzicht te krijgen en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Het biedt ons een blauwdruk van onze energie en persoonlijkheid, waardoor we beter kunnen begrijpen wie we zijn en waarom we de dingen doen die we doen. Waarom sommige dingen ons van nature goed liggen en sommige dingen juist niet. Waarom we ons aangetrokken voelen tot bepaalde personen en niet tot anderen. Dit kan ons helpen om bewustzijn te vergroten, onze sterke en zwakke punten te begrijpen en ons potentieel te ontdekken.

Het belang van authenticiteit

Een ander belangrijk aspect van Human Design is het bevorderen van authenticiteit. Het biedt ons de mogelijkheid om onze ware aard te omarmen en ons niet te laten beïnvloeden door de verwachtingen van anderen. Het is een tool die je kan helpen om te deconditioneren en daardoor dus terug te komen bij wie jij daadwerkelijk bent. Door onze chart te bestuderen, kunnen we begrijpen wat ons uniek maakt en hoe we ons leven kunnen leiden op een manier die bij ons past.

Toepassingen in het dagelijks leven

Human Design biedt ook praktische toepassingen voor ons dagelijks leven. Het kan ons helpen bij het maken van betere carrièrekeuzes, het nemen van beslissingen die in lijn zijn met onze ware aard, het verminderen van stress en het verbeteren van onze algehele levenskwaliteit. Door het begrijpen van onze strategieën voor besluitvorming en communicatie, kunnen we ook betere relaties opbouwen en effectiever communiceren. Het kan ons zelfs helpen bij bijna alle kleine beslissingen die je elke dag maakt.

Wetenschappelijke onderbouwing

Ben jij bij deze blog terecht gekomen omdat je Human Design onzin vindt? Dan is onderstaande tekst waarschijnlijk voor jou het meest interessant. Hoewel Human Design gebaseerd is op esoterische concepten, betekent dit niet dat het geen wetenschappelijke onderbouwing heeft. Het integreert verschillende wetenschappelijke principes om ons te helpen een holistisch begrip van de menselijke ervaring te krijgen.

Kwantumfysica

Kwantumfysica speelt bijvoorbeeld een rol in het begrijpen van energie en het idee dat alles in het universum uit trillingen en golven bestaat. Human Design erkent dat elk individu een unieke energetische blauwdruk heeft, die kan worden geanalyseerd en geïnterpreteerd om diepgaand zelfinzicht te bieden.

Astrologie

In de moderne wetenschap zijn er enkele aspecten die de relevantie van astrologie kunnen verklaren. Een van deze aspecten is de zwaartekracht. De planeten en andere hemellichamen hebben een aanzienlijke massa, en volgens de wet van de zwaartekracht kunnen deze massa’s de aardse energievelden beïnvloeden.

Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat de positie van de zon en de maan invloed heeft op aardse fenomenen, zoals getijden. Dit geeft aan dat er interacties zijn tussen hemellichamen en de aarde die niet volledig kunnen worden genegeerd.

Hoewel de exacte mechanismen van astrologie nog niet volledig zijn begrepen en verklaard door de moderne wetenschap, suggereren deze overwegingen dat er mogelijke verbanden kunnen zijn tussen de kosmische energieën en ons leven hier op aarde.

Binnen Human Design wordt astrologie gebruikt als een van de tools om inzicht te krijgen in onze energetische blauwdruk en hoe deze verband houdt met onze persoonlijkheid en levenspad.

Neurowetenschappen

Neurowetenschappen dragen ook bij aan het begrijpen van Human Design. Het is wetenschappelijk bewezen dat ons brein unieke patronen en verbindingen heeft, die onze persoonlijkheid en gedrag beïnvloeden. Human Design maakt gebruik van deze kennis door te kijken naar de verschillende centra en kanalen in de chart, die overeenkomen met specifieke aspecten van ons zenuwstelsel en onze mentale processen.

Het integreren van wetenschappelijke principes in Human Design maakt het geen pure mystiek, maar eerder een systeem dat is ontworpen om inzicht te bieden in de complexiteit van het menselijk bestaan. Het combineert oude wijsheid met moderne kennis om een uitgebreid beeld van ons potentieel en onze uitdagingen te creëren.

Conclusie – Human Design is geen onzin

Althans, dat vind ik dan. En jij waarschijnlijk (of hopelijk) ook na het lezen van deze blog. Human Design is een waardevol instrument voor zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. Hoewel sommige mensen het misschien als zweverig of onbegrijpelijk beschouwen, biedt het een unieke benadering om onze individualiteit te begrijpen en te omarmen. Door gebruik te maken van astrologie, de I Ching, de Kabbala en de chakra’s, samen met wetenschappelijke principes, biedt Human Design een diepgaand begrip van onze energie, persoonlijkheidstypen en levensdoelen.

Dus voordat je Human Design als onzin afdoet, geef het een kans. Verken de mogelijkheden die het biedt om jezelf beter te begrijpen, je ware potentieel te realiseren en harmonieuzere relaties op te bouwen. Het is misschien niet voor iedereen, maar voor degenen die openstaan voor zelfontdekking, kan Human Design een waardevolle gids zijn op het pad naar persoonlijke groei en vervulling.

Is jouw interesse gewekt?

Heeft deze tekst je ervan kunnen overtuigen dat Human Design geen onzin is zoals je misschien voor het lezen van deze tekst dacht? En ben je stiekem toch wel benieuwd naar jouw energetische blauwdruk? Ik vertel je graag meer over jouw persoonlijke Human Design chart door middel van een persoonlijk boek of een reading!

Human Design Onzin

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart