Download jouw chart

Will Center Human Design

In het Human Design systeem is het Will Center (ook wel bekend als het Ego Center of Hart Center) één van de negen centra die bepalend zijn voor onze persoonlijkheid en levenspad. Dit center speelt een belangrijke rol in ons vermogen om onze wilskracht te gebruiken, ons zelfvertrouwen te versterken en onze zelfwaarde te bepalen. Het Will Center is ook sterk verbonden met onze relatie tot de materiële wereld.

Belangrijkste thema’s van het Will Center

Het Will Center wordt geassocieerd met onze capaciteit om onze wilskracht te gebruiken, ons zelfvertrouwen te versterken en onze zelfwaarde te bepalen. Mensen met een gedefinieerd Will Center hebben een natuurlijke zekerheid en een sterke wilskracht. Ze hebben de neiging om vastberaden en ambitieus te zijn en kunnen grote successen behalen in de materiële wereld. Mensen met een ongedefinieerd Will Center daarentegen hebben de neiging om zichzelf te vergelijken met anderen en hebben moeite om hun zelfvertrouwen te versterken en hun eigenwaarde te bepalen. Ze kunnen de neiging hebben om hun eigen waarde te baseren op materiële bezittingen of de goedkeuring van anderen.

Gedefinieerd Will Center

Als je het Will Center gedefinieerd hebt, betekent dit dat je een natuurlijke zekerheid en een sterke wilskracht hebt. Mensen met een gedefinieerd Will Center zijn in staat om hun doelen na te streven en vast te houden aan hun beslissingen, zelfs als ze worden geconfronteerd met uitdagingen. Ze hebben de neiging om succesvol te zijn in de materiële wereld en kunnen hun wilskracht en doorzettingsvermogen gebruiken om hun doelen te bereiken.

Ongedefinieerd Will Center

Als je het Will Center ongedefinieerd hebt, betekent dit dat je afhankelijk bent van de energie en invloed van anderen om je eigen wilskracht te versterken en je zelfwaarde te bepalen. Mensen met een ongedefinieerd Will Center hebben de neiging om zichzelf te vergelijken met anderen en kunnen hun eigenwaarde baseren op externe factoren zoals materiële bezittingen of de goedkeuring van anderen. Ze hebben vaak moeite om hun doelen na te streven en hun wilskracht te gebruiken zonder de steun van anderen.

Het is belangrijk om op te merken dat het Will Center niet hetzelfde is als ego in de traditionele zin van het woord. Het gaat niet om arrogantie of dominantie, maar eerder om ons vermogen om ons eigen leven te creëren en vorm te geven op een manier die in lijn is met ons unieke ontwerp en onze innerlijke waarden. Door ons bewust te zijn van ons Will Center en ons vermogen om te manifesteren, kunnen we ons leven vormgeven op een manier die ons ten goede komt en die bijdraagt aan de wereld om ons heen.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de andere centers in Human Design? Check dan onderstaande pagina’s: