Download jouw chart

Spleen Center Human Design

In het Human Design systeem is het Spleen Center, ook wel bekend als het Milt Center, één van de negen centra die bepalend zijn voor onze persoonlijkheid en levenspad. Dit center staat bekend als het center van overleven en speelt een belangrijke rol in ons instinct, intuïtie en angsten met betrekking tot overleven en gezondheid.

Belangrijkste thema’s van het Spleen Center

Het Spleen Center is verbonden met onze instinctieve reacties en ons vermogen om te overleven. Mensen met een gedefinieerd Spleen Center hebben een duidelijk inzicht in wat hun lichaam nodig heeft om gezond te blijven en kunnen hun instincten vertrouwen bij het nemen van beslissingen. Ze zijn in staat om snel te reageren op gevaar en kunnen goed omgaan met stressvolle situaties. Mensen met een ongedefinieerd Spleen Center hebben daarentegen de neiging om hun instincten te onderdrukken en kunnen moeite hebben met het vertrouwen op hun lichaam en intuïtie.

Gedefinieerd Spleen Center

Als je het Spleen Center gedefinieerd hebt, betekent dit dat je een vaste bron van instinct en intuïtie hebt en dat je in staat bent om snel te reageren op gevaarlijke situaties. Mensen met een gedefinieerd Spleen Center hebben de neiging om risico’s te vermijden en zijn zeer bewust van hun gezondheid. Ze zijn vaak gevoelig voor voedsel en omgevingsfactoren en kunnen goed voor zichzelf zorgen.

Ongedefinieerd Spleen Center

Als je het Spleen Center ongedefinieerd hebt, betekent dit dat je afhankelijk bent van het absorberen van informatie over gezondheid en overleving op een intuïtieve manier. Je hebt een brede interesse en kunt veel verschillende gezondheids- en overlevingsaspecten begrijpen, maar hebt mogelijk moeite om je intuïtie op een gestructureerde manier toe te passen. Mensen met een ongedefinieerd Spleen Center hebben de neiging om zich aan te passen aan de omgeving en kunnen zichzelf soms verwaarlozen ten gunste van anderen. Ze zijn echter zeer veerkrachtig en kunnen zich goed aanpassen aan veranderingen in hun omgeving.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de andere centers in Human Design? Check dan onderstaande pagina’s: