Download jouw chart

Sacraal Center Human Design

In het Human Design systeem is het Sacraal Center een van de negen centra die ons beïnvloeden op ons levenspad en onze persoonlijkheid. Het Sacraal Center staat bekend als het centrum van levenskracht en werkkracht energie, vasthoudendheid, vitaliteit, vruchtbaarheid, seksualiteit en is cruciaal voor ons vermogen om actie te ondernemen en te manifesteren in de wereld.

Belangrijkste thema’s van het Sacraal Center

Het Sacraal Center is het centrum van onze levenskracht energie en staat in verbinding met ons vermogen om te handelen, te werken en te creëren. Mensen met een gedefinieerd Sacraal Center hebben een constante bron van energie en vitaliteit en zijn in staat om zichzelf en anderen te motiveren. Ze hebben een sterk gevoel van vasthoudendheid en kunnen zich goed focussen op taken en doelen. Mensen met een ongedefinieerd Sacraal Center kunnen daarentegen een variabel niveau van energie hebben en hebben mogelijk meer moeite om zich te motiveren en zich te concentreren op taken.

Gedefinieerd Sacraal Center

Als je het Sacraal Center gedefinieerd hebt, betekent dit dat je een vaste bron van levenskracht energie hebt en dat je in staat bent om actie te ondernemen en te manifesteren in de wereld. Mensen met een gedefinieerd Sacraal Center hebben de neiging om hard te werken en zijn in staat om lange uren te maken en taken te voltooien. Ze hebben vaak een sterke seksuele aantrekkingskracht en kunnen goed omgaan met fysieke uitdagingen. Ze zijn vaak succesvol in beroepen die een hoge mate van fysieke of mentale inspanning vereisen.

Ongedefinieerd Sacraal Center

Als je het Sacraal Center ongedefinieerd hebt, betekent dit dat je afhankelijk bent van externe bronnen van levenskracht energie en dat je mogelijk een variabel niveau van energie hebt. Mensen met een ongedefinieerd Sacraal Center hebben de neiging om gevoelig te zijn voor de energieën van anderen en kunnen zich overweldigd voelen door fysieke of mentale inspanningen. Ze hebben mogelijk meer rust en ontspanning nodig dan mensen met een gedefinieerd Sacraal Center. Ze zijn vaak creatief en hebben een breed scala aan interesses, maar hebben mogelijk meer moeite om zich te concentreren op taken die een hoge mate van fysieke of mentale inspanning vereisen.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de andere centers in Human Design? Check dan onderstaande pagina’s: