Download jouw chart

Human Design Niet-Zelf Manifestor

Het Human Design niet-zelf thema van een Manifestor is woede. Dat wil niet zeggen dat een Manifestor nooit woede kan ervaren wanneer ze in lijn leven met hun design. Maar heel vaak geeft het wel aan dat ze niet hun strategie of autoriteit volgen. Manifestors zijn ontzettend creatief en hebben een sterke interne creatieve flow. Wanneer iemand hun creatieve flow onderbreekt of verstoord dan zullen zij woede ervaren. Door hun strategie te volgen voorkomen ze dat anderen hun creatieve flow onderbreken.

Manifestor zijn niet gemaakt om verteld te worden wat ze wel en wat ze niet moeten doen. Wanneer zij zich beperkt voelen in wat ze kunnen of mogen doen kan dat ook voor woede zorgen. Naast deze woede zorgt het voor een gevoel van machteloosheid. Daarom is het belangrijk dat een Manifestor anderen informeert over wat ze doen, maar niet om toestemming vragen. Natuurlijk is dit voor kinderen een ander geval, die kunnen niet zo maar doen wat ze willen.

De kenmerkende angst van een Manifestor is de angst om gecontroleerd, beperkt of afgewezen te worden. Wanneer een Manifestor zich te veel laat leiden door deze angst dan volgen ze niet volledig hun design. Manifestors zijn gemaakt om te initiëren, maar wanneer deze angst de bovenhand krijgt zullen ze dit steeds minder gaan doen. De angst om afgewezen te worden kan er dan voor zorgen dat zij zich meer gaan gedragen als Generators of Manifesting Generators. Zij gaan dan meer reageren op de behoeftes van andere mensen in plaats van hun kracht om te initiëren te gebruiken.

Aan de andere kant kunnen de angsten van de Manifestor ervoor zorgen dat ze juist heel agressief gaan initiëren. Deze agressieve aanpak passen ze toe omdat dat ze het gevoel kan geven dat op die manier anderen hun niet kunnen controleren en beperken.

Wanneer je als Manifestor een lange tijd niet volgens je design leeft kan dit op den duur gaan leiden tot ontzettend veel woede. Deze woede kan je dan op jezelf gaan betrekken waardoor je een depressie of wanhopige gevoelens kan gaan ervaren.