Download jouw chart

Human Design Digestion (Digestie)

Digestie is een complex proces dat ons lichaam helpt om voedingsstoffen uit ons voedsel te halen en afvalstoffen af te voeren. Het is een cruciaal proces voor onze gezondheid en welzijn, en er zijn verschillende soorten digestion die we in menselijk ontwerp kunnen tegenkomen. In dit artikel zullen we de verschillende soorten Human Design Digestions bespreken, waaronder appetite (consecutief of afwisselend), smaak (open en gesloten), dorst (heet en koud), aanraking (kalm of nerveus), geluid (hoog of laag) en licht (direct of indirect).

Appetite Digestion

Appetite digestion verwijst naar het vermogen van ons lichaam om voedsel te verteren en te assimileren op basis van onze eetlust. Er zijn twee soorten appetite digestion: consecutief en afwisselend.

Consecutieve eetlust is wanneer ons lichaam voedsel in een bepaalde volgorde verteert. Bijvoorbeeld, als we een maaltijd hebben met vlees, groenten en aardappelen, zal ons lichaam het vlees als eerste verteren, dan de groenten en als laatste de aardappelen. Dit komt doordat verschillende voedingsmiddelen verschillende verteringsenzymen vereisen.

Afwisselende eetlust is wanneer ons lichaam in staat is om voedsel op willekeurige volgorde te verteren. Bijvoorbeeld, als we een maaltijd hebben met vlees, groenten en aardappelen, kan ons lichaam het vlees, de groenten en de aardappelen in willekeurige volgorde verteren.

Smaak Digestion

Smaak digestion verwijst naar het vermogen van ons lichaam om voedsel te verteren en te assimileren op basis van onze smaakvoorkeuren. Er zijn twee soorten smaak digestion: open en gesloten.

Open smaak digestion is wanneer ons lichaam in staat is om voedsel op te nemen ongeacht de smaak. Bijvoorbeeld, als we een bittere groente eten die we niet lekker vinden, zal ons lichaam het toch verteren en de voedingsstoffen opnemen.

Gesloten smaak digestion is wanneer ons lichaam voedsel weigert te verteren op basis van smaak. Bijvoorbeeld, als we iets eten dat te zoet of te zout is, kan ons lichaam het weigeren te verteren en kan het leiden tot indigestie.

Dorst Digestion

Dorst digestion verwijst naar het vermogen van ons lichaam om water en andere vloeistoffen te verteren en te assimileren op basis van onze dorstvoorkeuren. Er zijn twee soorten dorst digestion: heet en koud.

Heet dorst digestion is wanneer ons lichaam warme vloeistoffen beter kan verteren dan koude vloeistoffen. Bijvoorbeeld, als we een warme thee drinken, zal ons lichaam het beter kunnen verteren dan koud water.

Koud dorst digestion is wanneer ons lichaam koude vloeistoffen beter kan verteren dan warme vloeistoffen. Bijvoorbeeld, als we ijskoud water drinken, zal ons lichaam het beter kunnen verteren dan warme thee.

Aanraking Digestion

Aanraking digestion verwijst naar het vermogen van ons lichaam om voedsel te verteren en te assimileren op basis van onze aanrakingsvoorkeuren. Er zijn twee soorten aanraking digestion: kalm en nerveus.

Kalm aanraking digestion is wanneer ons lichaam voedsel beter kan verteren als we het rustig en kalm eten. Bijvoorbeeld, als we in een rustige omgeving eten zonder afleidingen zoals televisie of telefoons, zal ons lichaam het voedsel beter kunnen verteren.

Nerveus aanraking digestion is wanneer ons lichaam voedsel beter kan verteren als we nerveus of opgewonden zijn tijdens het eten. Bijvoorbeeld, als we op een feestje zijn en opgewonden zijn, kan ons lichaam het voedsel beter verteren dan als we thuis in een rustige omgeving eten.

Geluid Digestion

Geluid digestion verwijst naar het vermogen van ons lichaam om voedsel te verteren en te assimileren op basis van onze geluidsvoorkeuren. Er zijn twee soorten geluid digestion: hoog en laag.

Hoog geluid digestion is wanneer ons lichaam beter in staat is om voedsel te verteren als we omringd zijn door hoge geluiden, zoals muziek of lawaai. Bijvoorbeeld, als we in een restaurant zijn met luide muziek, kan ons lichaam het voedsel beter verteren dan als we thuis in stilte eten.

Laag geluid digestion is wanneer ons lichaam beter in staat is om voedsel te verteren als we omringd zijn door lage geluiden, zoals natuurlijke geluiden zoals het geluid van de oceaan of het bos. Bijvoorbeeld, als we op het strand zijn en de golven horen, kan ons lichaam het voedsel beter verteren dan als we in een drukke stad zijn.

Licht Digestion

Licht digestion verwijst naar het vermogen van ons lichaam om voedsel te verteren en te assimileren op basis van onze lichtvoorkeuren. Er zijn twee soorten licht digestion: direct en indirect.

Direct licht digestion is wanneer ons lichaam beter in staat is om voedsel te verteren als we worden blootgesteld aan direct licht, zoals zonlicht of lamplicht. Bijvoorbeeld, als we buiten in de zon eten, kan ons lichaam het voedsel beter verteren dan als we binnen in een donkere kamer eten.

Indirect licht digestion is wanneer ons lichaam beter in staat is om voedsel te verteren als we worden blootgesteld aan indirect licht, zoals licht dat door ramen komt. Bijvoorbeeld, als we in een restaurant zijn met veel ramen en natuurlijk licht, kan ons lichaam het voedsel beter verteren dan als we in een donker restaurant zijn.

Het belang van Digestion in Human Design

Digestion is een belangrijk concept in Human Design, omdat het bepaalt hoe ons lichaam voedsel verwerkt en assimileert. Als we ons bewust zijn van onze persoonlijke digestion strategie, kunnen we ons dieet en levensstijl aanpassen om ons lichaam te ondersteunen en gezond te houden.

Bijvoorbeeld, als iemand een open smaak heeft, kan hij of zij gevoelig zijn voor de smaken van anderen en gemakkelijk overvoerd raken door voedsel dat niet bij hen past. In dit geval kan de persoon ervoor kiezen om alleen te eten of selectief te zijn over waar en met wie ze eten om hun digestion te ondersteunen.

Aan de andere kant, als iemand een consecutieve eetlust heeft, kan het nuttig zijn om regelmatige maaltijden te plannen om te voorkomen dat ze te lang wachten om te eten en te veel eten als ze eindelijk eten. Deze persoon kan ook merken dat het nuttig is om voedingsmiddelen te eten die langer verzadigd blijven, zoals voedingsmiddelen met veel eiwitten en vezels.

Het begrijpen van onze digestion strategie kan ons ook helpen om ons emotionele welzijn te ondersteunen. Als we ons lichaam voeden met voedingsmiddelen die ons goed ondersteunen, kunnen we ons energieker, emotioneel stabieler en mentaal helderder voelen. Aan de andere kant, als we ons lichaam overbelasten met voedingsmiddelen die ons niet goed ondersteunen, kunnen we ons lusteloos, geïrriteerd en gestrest voelen.

Conclusie

Digestion is een belangrijk concept in Human Design, omdat het ons helpt begrijpen hoe ons lichaam voedsel verwerkt en assimileert. Er zijn verschillende soorten digestion strategieën, waaronder appetite, smaak, dorst, aanraking, geluid en licht digestion. Door ons bewust te zijn van onze persoonlijke digestion strategie, kunnen we ons dieet en levensstijl aanpassen om ons lichaam te ondersteunen en gezond te houden. Het begrijpen van onze digestion strategie kan ons ook helpen ons emotionele welzijn te ondersteunen en ons energieker, emotioneel stabieler en mentaal helderder te voelen.