Download jouw chart

Human Design Definitie

In de wereld van Human Design is Definitie (in het Engels Human Design Definition) een cruciaal concept. Definitie verwijst naar de manier waarop energie door het lichaam stroomt en hoe dit onze persoonlijkheid en ons leven beïnvloedt. Er zijn vijf verschillende soorten Definitie: enkelvoudige Definitie, gesplitste Definitie, drievoudig gesplitste Definitie, viervoudig gesplitste Definitie en geen Definitie.

Enkelvoudige Definitie

Enkelvoudige Definitie is de meest voorkomende vorm van Definitie, waarbij alle centra in de grafiek verbonden zijn door kanalen. Dit betekent dat de energie van de persoon door het hele lichaam stroomt zonder onderbrekingen. Mensen met enkelvoudige Definitie hebben een consistent gevoel van wie ze zijn en wat ze willen in het leven, omdat hun energie ononderbroken doorstroomt.

Gesplitste Definitie

Gesplitste Definitie komt voor wanneer een persoon twee of meer clusters van centra heeft die via afzonderlijke kanalen met elkaar verbonden zijn, waardoor er “gaten” in de energiestroom ontstaan. Mensen met gesplitste Definitie hebben de neiging om zichzelf te zien als “incompleet” of “niet helemaal” en hebben meer dan anderen de neiging om afhankelijk te zijn van anderen om hun energie aan te vullen. Gesplitste Definitie nodigt mensen uit om samen te werken met anderen om een ​​gevoel van compleetheid te bereiken.

Drievoudig Gesplitste Definitie

Drievoudig gesplitste Definitie is een zeer zeldzame vorm van Definitie, waarbij drie of meer clusters van centra zijn verbonden via kanalen, maar er geen directe verbindingen tussen de clusters zijn. Dit betekent dat er meerdere “gaten” in de energiestroom zijn en dat mensen met drievoudig gesplitste Definitie zich vaak zeer verdeeld kunnen voelen in hun persoonlijkheid en hun leven. Ze hebben de neiging om zichzelf te zien als “gebroken” en hebben meer dan anderen de neiging om op zoek te gaan naar externe hulp om hun energie aan te vullen en een gevoel van compleetheid te bereiken.

Viervoudig Gesplitste Definitie

Viervoudig gesplitste Definitie is de zeldzaamste vorm van Definitie, waarbij vier of meer clusters van centra zijn verbonden via kanalen, maar er geen directe verbindingen tussen de clusters zijn. Dit creëert veel “gaten” in de energiestroom en mensen met viervoudig gesplitste Definitie kunnen zich buitengewoon verdeeld en fragmentarisch voelen. Ze hebben de neiging om zichzelf te zien als “zeer onvolledig” en hebben vaak moeite om zich op één ding te concentreren. Mensen met viervoudig gesplitste Definitie hebben meestal veel tijd nodig om zichzelf te begrijpen en hun energie in balans te brengen.

Geen Definitie

Geen Definitie betekent dat er helemaal geen kanalen zijn die centra verbinden. Dit betekent dat de persoon energie van anderen kan aantrekken en verwerken, maar dat de energie van de persoon zelf niet door het lichaam stroomt op een continue manier. Mensen zonder Definitie hebben de neiging om zichzelf te zien als “open” en “ontvankelijk” voor de energieën van anderen. Ze hebben een zeer flexibele persoonlijkheid en hebben de mogelijkheid om zich aan te passen aan verschillende omgevingen en mensen. Mensen zonder Definitie moeten echter wel oppassen dat ze niet te veel energie van anderen absorberen en hierdoor hun eigen energie uitputten.

Conclusie

Definitie is een belangrijk concept in Human Design omdat het ons helpt begrijpen hoe we met onze eigen energie en die van anderen omgaan. Het geeft ons inzicht in onze persoonlijkheid en hoe we het beste kunnen functioneren in de wereld om ons heen. Door onze Definitie te begrijpen, kunnen we leren om ons energie in balans te brengen en een gevoel van compleetheid te bereiken. Het kan ons ook helpen om te begrijpen waarom we ons op bepaalde manieren gedragen en waarom we ons op een bepaalde manier voelen in verschillende situaties. Kortom, Definitie is een essentieel onderdeel van Human Design en kan ons helpen ons ware zelf te begrijpen en te omarmen.