Download jouw chart

Human Design Cognition

In Human Design verwijst Cognition naar de manier waarop we informatie verwerken en begrijpen. Dit wordt bepaald door de posities van de Jupiter en de Saturnus in jouw geboortehoroscoop.

De 6 Human Design Cognition soorten

Er zijn zes verschillende soorten cognition in Human Design, die elk gerelateerd zijn aan een van de vijf zintuigen:

  1. Smell – Mensen met een Smell cognition verwerken informatie door middel van geur. Ze hebben een goed ontwikkeld reukvermogen en kunnen vaak subtiele geuren onderscheiden.

  2. Taste – Mensen met een Taste cognition verwerken informatie door middel van smaak. Ze hebben vaak een gevoelig gehemelte en kunnen subtiele smaakverschillen onderscheiden.

  3. Outer Vision – Mensen met Outer Vision cognition verwerken informatie door middel van het zien van fysieke objecten en gebeurtenissen om hen heen. Ze kunnen goed omgaan met visuele informatie en hebben vaak een goed ruimtelijk inzicht.

  4. Inner Vision – Mensen met Inner Vision cognition verwerken informatie door middel van hun innerlijke beelden en verbeelding. Ze hebben vaak een rijke innerlijke wereld en kunnen zich gemakkelijk voorstellen hoe dingen eruitzien zonder ze daadwerkelijk te zien.

  5. Feeling – Mensen met Feeling cognition verwerken informatie door middel van hun gevoelens en emoties. Ze hebben vaak een sterk ontwikkeld gevoel en kunnen subtielere emoties onderscheiden.

  6. Touch – Mensen met Touch cognition verwerken informatie door middel van aanraking. Ze hebben een sterk ontwikkeld gevoel voor tast en kunnen subtiele verschillen in textuur en temperatuur onderscheiden.

Het nut van Cognition begrijpen

Het begrijpen van jouw Cognition kan helpen bij het begrijpen van hoe je het beste leert en communiceert met anderen. Het kan je helpen om meer inzicht te krijgen in jouw sterke punten en uitdagingen als het gaat om het begrijpen en verwerken van informatie. Door te begrijpen hoe jouw cognitie werkt, kun je jouw vaardigheden en talenten benutten om jouw doelen te bereiken en een leven te leiden dat in overeenstemming is met jouw unieke blauwdru