Download jouw chart

Human Design Centers

Een belangrijk onderdeel van Human Design zijn de negen Human Design Centers. Deze centers stammen af van het Chakra systeem. Elk Center vertegenwoordigt een verschillend aspect van ons leven en persoonlijkheid.

Het Hoofd Center

Het Hoofd Center is gerelateerd aan inspiratie, innovatie en het creëren van nieuwe ideeën. Wanneer het Hoofd Center gedefinieerd is, betekent dit dat je altijd toegang hebt tot deze inspiratie en dat je vaak nieuwe en creatieve ideeën hebt. Wanneer het Hoofd Center ongedefinieerd is, betekent dit dat je afhankelijk bent van de inspiratie van anderen en dat je meer openstaat voor invloeden van buitenaf.

Het Ajna Center

Het Ajna Center is gerelateerd aan mentale processen zoals analyse, overdenken en oordeelvorming. Wanneer het Ajna Center gedefinieerd is, betekent dit dat je een heldere, analytische geest hebt en dat je goed bent in het nemen van beslissingen. Wanneer het Ajna Center ongedefinieerd is, betekent dit dat je een open geest hebt en dat je veel verschillende perspectieven kunt overwegen voordat je een beslissing neemt.

Het Keel Center

Het Keel Center is gerelateerd aan communicatie en expressie. Wanneer het Keel Center gedefinieerd is, betekent dit dat je vaak goed bent in het uitdrukken van jezelf en dat je gemakkelijk je gedachten kunt vertalen naar woorden. Wanneer het Keel Center ongedefinieerd is, betekent dit dat je misschien meer moeite hebt met communicatie en dat je meer openstaat voor de ideeën van anderen.

Het Identiteit Center

Het Identiteit Center wordt ook wel het G-Center genoemd. Het Identiteit Center is gerelateerd aan identiteit, liefde en verbinding. Wanneer het Identiteit Center gedefinieerd is, betekent dit dat je een duidelijk gevoel van wie je bent hebt en dat je van nature aangetrokken wordt tot het creëren van verbindingen met anderen. Wanneer het Identiteit Center ongedefinieerd is, betekent dit dat je meer openstaat voor verschillende identiteiten en relaties en dat je meer flexibel bent in je identiteit.

Het Will Center

Het Will Center wordt ook wel het Ego Center of Hart Center genoemd. Het Will Center is gerelateerd aan het vermogen om een richting te kiezen en doelen te stellen in het leven. Wanneer het Will Center gedefinieerd is, betekent dit dat je een sterke wilskracht hebt en dat je in staat bent om doelgericht te handelen en beslissingen te nemen die leiden tot de verwezenlijking van je doelen. Wanneer het Will Center ongedefinieerd is, betekent dit dat je een openheid hebt naar verschillende mogelijkheden en dat je flexibel bent in het nastreven van je doelen. Je bent misschien meer geneigd om te volgen wat je hart je ingeeft en je te laten leiden door het moment, in plaats van vast te houden aan strikte plannen en schema’s.

Het Emotioneel Solar Plexus Center

Het Emotionele Solar Plexus (ESP) Center is gerelateerd aan emoties en gevoelens. Wanneer het Emotioneel Solar Plexus Center gedefinieerd is, betekent dit dat je een diepgaande en complexe emotionele wereld hebt en dat je vaak grote emotionele fluctuaties kunt ervaren. Wanneer het Emotioneel Solar Plexus Center ongedefinieerd is, betekent dit dat je emotioneel meer open en ontvankelijk bent voor de emoties van anderen en dat je je emoties minder intens voelt.

Het Sacraal Center

Het Sacraal Center is gerelateerd aan energie en vitaliteit. Wanneer het Sacraal Center gedefinieerd is, betekent dit dat je toegang hebt tot een constante bron van fysieke energie en dat je vaak hard kunt werken en veel taken kunt voltooien. Wanneer het Sacraal Center ongedefinieerd is, betekent dit dat je energieniveau meer varieert en dat je meer behoefte hebt aan rust en herstel.

Het Spleen Center

Het Spleen Center wordt ook wel het Milt Center genoemd. Het Spleen Center is gerelateerd aan instincten en intuïtie. Wanneer het Spleen Center gedefinieerd is, betekent dit dat je goed bent in het vertrouwen op je intuïtie en dat je snel kunt reageren op veranderingen. Wanneer het Spleen Center ongedefinieerd is, betekent dit dat je misschien meer tijd nodig hebt om beslissingen te nemen en dat je gevoeliger bent voor angst en stress. 

Het Wortel Center

Het Wortel Center is gerelateerd aan het ervaren van stress en het vrijkomen van adrenaline, en hoe je deze energie gebruikt om te groeien en te ontwikkelen. Wanneer het Wortel Center gedefinieerd is, betekent dit dat je van nature geneigd bent om situaties te ervaren die adrenaline opwekken en dat je deze energie op een gezonde en productieve manier kunt inzetten om jezelf uit te dagen en te groeien. Wanneer het Wortel Center ongedefinieerd is, betekent dit dat je meer vatbaar bent voor stress en adrenaline, maar dat je ook meer ruimte hebt om te experimenteren met verschillende manieren om deze energie te gebruiken. Het is belangrijk om te leren hoe je deze energie kunt reguleren en kanaliseren, zodat je deze krachtige energiebron effectief kunt gebruiken voor je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ongedefinieerd vs Gedefinieerd

Het hebben van een gedefinieerd Center betekent dat je toegang hebt tot een consistente energie en kwaliteit, terwijl het hebben van een ongedefinieerd Center betekent dat je meer openstaat voor verschillende invloeden en mogelijkheden. Het begrijpen van je Centers en hoe ze met elkaar samenwerken, kan je helpen om beter te begrijpen hoe je reageert op de wereld om je heen en hoe je het beste kunt werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.