Download jouw chart

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart

Frustratie voor een doorbraak of niet-zelf? 

Frustratie voor een doorbraak of niet-zelf?

Als (manifesting) generator kan frustratie een vaak voorkomende ervaring zijn. Deze frustratie kan verschillende betekenissen hebben: het kan een signaal zijn dat je niet in lijn leeft met je design, of het kan betekenen dat je op het punt staat een belangrijke doorbraak te bereiken. In deze blog bespreken we hoe je het verschil tussen deze twee soorten frustratie kunt herkennen en wat je kunt doen om beter in lijn te leven met je unieke design.

(Manifesting) Generators

Generators ervaren vaak een gevoel van voldoening wanneer ze in lijn leven met hun design, maar wanneer ze dat niet doen, komt frustratie vaak naar boven. Voor manifesting generators, die zowel eigenschappen van generators als manifestors combineren, kan deze dynamiek nog complexer zijn.

Een belangrijk aspect van het zijn van een (manifesting) generator is het vermogen om actie te ondernemen vanuit een plek van innerlijke respons en niet vanuit initiatie zonder interne bevestiging. Dit betekent dat luisteren naar je sacrale center essentieel is voor het nemen van beslissingen die resoneren met je ware zelf.

Het signatuur thema van een (manifesting) generator is “voldoening”. Wanneer je je als (manifesting) generator voldaan voelt is dat dus een teken dat je in lijn leeft met jouw design. Het niet-zelf thema van een (manifesting) generator is frustratie. Wanneer jij je dus gefrustreerd voelt kan dat een teken zijn dat je niet in lijn leeft met je design. Hier zit meteen de complexiteit, (manifesting) generators kunnen namelijk ook frustratie voelen wanneer er een doorbraak aan zit te komen. Op dat soort momenten zouden ze dus wel door moeten gaan met datgene wat ze aan het doen zijn.

Frustratie omdat je niet in lijn leeft met je design

Wanneer je niet in lijn leeft met je design, kan frustratie zich op verschillende manieren manifesteren. Hier zijn enkele voorbeelden en signalen om op te letten:

 1. Langdurige Ontevredenheid: Als je langdurig ontevreden bent met je werk of je dagelijkse activiteiten, kan dit een teken zijn dat je niet de juiste keuzes maakt. Bijvoorbeeld, als je in een baan werkt die je geen energie geeft en je constant uitgeput bent, is dit een duidelijk signaal dat je niet in lijn leeft met je design.
 2. Gebrek aan Energie of Passie: Wanneer je merkt dat je energieniveau laag is en je geen passie voelt voor wat je doet, is dit vaak een indicatie dat je niet bezig bent met activiteiten die resoneren met je sacraal center. Stel je voor dat je elke ochtend moeite hebt om uit bed te komen omdat je geen enthousiasme voelt voor de dag die voor je ligt. Dit wijst erop dat je niet de juiste dingen doet die je energie geven.
 3. Negatieve Patronen: Terugkerende negatieve patronen in je leven kunnen erop wijzen dat je beslissingen maakt die niet in lijn zijn met je design. Bijvoorbeeld, als je steeds opnieuw dezelfde conflicten hebt met collega’s of partners, kan dit een teken zijn dat je niet reageert vanuit je sacrale centrum maar vanuit een plek van conditionering.
 4. Negeren van Sacrale Respons: Als je beslissingen maakt zonder te luisteren naar je sacrale respons, leidt dit vaak tot frustratie. Een voorbeeld hiervan is het aannemen van een project omdat je denkt dat het “moet”, zonder dat je echt voelt dat het de juiste keuze is. Dit kan leiden tot een gevoel van leegte en ontevredenheid.

Frustratie als teken van een naderende doorbraak

Frustratie kan voor een (manifesting) generator ook een positief teken zijn, namelijk dat je op het punt staat een belangrijke doorbraak te bereiken. Hier zijn enkele manieren om deze vorm van frustratie te herkennen:

 1. Intensiteit met een Doel: Deze frustratie is intens maar tijdelijk. Bijvoorbeeld, je werkt aan een uitdagend project dat veel van je vraagt en je voelt je gefrustreerd omdat het niet zo snel gaat als je zou willen. Echter, je hebt het gevoel dat je iets belangrijks aan het doen bent en dat je op het punt staat een grote stap voorwaarts te maken.
 2. Opbouw van Energie: Er is een merkbare opbouw van energie en opwinding, ondanks de frustratie. Stel je voor dat je bezig bent met het leren van een nieuwe vaardigheid. Het kan frustrerend zijn omdat je fouten maakt en het langzaam gaat, maar tegelijkertijd voel je een opwinding en een drive om door te gaan omdat je weet dat je iets groots aan het bereiken bent.
 3. Juiste Omstandigheden: Soms komt deze vorm van frustratie voor wanneer je wel in lijn leeft met je design, maar de omstandigheden of timing nog niet helemaal kloppen. Bijvoorbeeld, je hebt een geweldig idee voor een nieuw project, maar je hebt nog niet de juiste middelen of ondersteuning om het te realiseren. De frustratie komt voort uit het wachten op het juiste moment.
 4. Innerlijke Stem: Luister naar je innerlijke stem en intuïtie. Als je, ondanks de frustratie, nog steeds gemotiveerd en geïnspireerd bent, kan dit een indicatie zijn dat je op het punt staat een doorbraak te bereiken. Bijvoorbeeld, je werkt aan een creatief project en hoewel je gefrustreerd bent over het tempo, voel je een diepe innerlijke overtuiging dat dit project belangrijk en waardevol is.

Tips om het verschil te herkennen

Het herkennen van het verschil tussen deze twee vormen van frustratie vergt oefening en zelfbewustzijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

 1. Reflectie en Meditatie: Neem de tijd om te reflecteren en te mediteren. Dit helpt je om meer in contact te komen met je sacrale center en je innerlijke waarheid. Door dagelijks te reflecteren op je ervaringen en gevoelens, kun je beter begrijpen waar je frustratie vandaan komt.
 2. Luisteren naar je Sacrale Respons: Bewust reageren vanuit je sacraal center is cruciaal. Dit helpt je te bepalen of de acties die je onderneemt echt resoneren met je design. Probeer te oefenen met het stellen van ja/nee vragen aan jezelf en voel hoe je sacraal centrum reageert. Bijvoorbeeld, vraag jezelf “Moet ik dit project aannemen?” en voel of je sacraal centrum zich opent (ja) of sluit (nee). Indien je als (manifesting) generator een emotionele autoriteit hebt, is het belangrijk om die te volgen in combinatie met je sacrale respons.
 3. Lichaamsbewustzijn: Let op de signalen van je lichaam. Vaak geeft je lichaam je aanwijzingen of je op het juiste pad zit of niet. Bijvoorbeeld, merk op of je energiek en levendig voelt of juist uitgeput en gestrest. Je lichaam reageert vaak eerder dan je geest op misalignment.
 4. Geduld en Observatie: Geef jezelf de tijd om te observeren wat er gebeurt. Soms is het verschil duidelijker na een periode van geduld en observatie. Noteer je gevoelens en ervaringen in een dagboek en kijk na verloop van tijd of er patronen ontstaan.

Hoe je frustratie kunt omarmen en gebruiken als leidraad

Frustratie hoeft niet altijd een negatieve ervaring te zijn. Het kan een waardevol instrument zijn om je te helpen groeien en je pad beter te begrijpen. Hier zijn enkele manieren om frustratie te omarmen en te gebruiken als leidraad:

 1. Zie frustratie als een signaal: Gebruik frustratie als een signaal dat er iets moet veranderen, of dat je een doorbraak nadert. Zie het als een kompas dat je de weg wijst naar betere uitlijning.
 2. Leer van je ervaringen: Reflecteer op je ervaringen van frustratie en probeer te begrijpen wat ze je proberen te vertellen. Stel jezelf vragen zoals “Wat kan ik hiervan leren?” en “Hoe kan ik deze ervaring gebruiken om beter in lijn te leven met mijn design?”
 3. Pas je acties aan: Gebruik de inzichten die je krijgt van je frustratie om je acties en beslissingen aan te passen, zodat ze beter in lijn zijn met je design. Bijvoorbeeld, als je merkt dat een bepaalde taak je constant frustreert, onderzoek dan of het iets is wat je echt wilt doen of dat je het doet uit verplichting.
 4. Oefen geduld: Begrijp dat niet alle frustratie onmiddellijk opgelost kan worden. Soms is het simpelweg een kwestie van timing en omstandigheden. Oefen geduld en blijf in contact met je sacrale centrum om te weten wanneer de tijd rijp is voor actie.

Voorbeelden van succesvolle doorbraken

Om je een beter beeld te geven van hoe frustratie kan leiden tot doorbraken, volgen hier enkele voorbeelden van bekende manifesting generators die hun frustratie hebben omgezet in succes:

 1. Oprah Winfrey: Oprah Winfrey, een van de bekendste generators, heeft veel obstakels en frustraties overwonnen om te komen waar ze nu is. Tijdens haar carrière als nieuwslezeres voelde ze zich vaak beperkt en gefrustreerd door de conventies van het nieuwsformat. Deze frustratie leidde haar naar de oprichting van haar eigen talkshow, waar ze de vrijheid had om diepere en meer betekenisvolle gesprekken te voeren. Haar doorbraak kwam toen “The Oprah Winfrey Show” een wereldwijd fenomeen werd, waardoor ze een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld werd.
 2. Elon Musk: Elon Musk, een bekende manifesting generator, heeft talloze momenten van frustratie gekend in zijn carrière. Van de vroege dagen van SpaceX, toen raketlanceringen mislukten, tot de voortdurende uitdagingen bij Tesla, heeft Musk steeds zijn frustratie gebruikt als brandstof voor innovatie en doorzettingsvermogen. Zijn doorbraakmomenten zijn legendarisch, zoals de succesvolle lancering van de Falcon 1 raket en het massale succes van de Tesla Model 3, die beiden zijn visie en doorzettingsvermogen weerspiegelen.

Conclusie

Frustratie als (manifesting) generator kan zowel een teken zijn dat je niet in lijn leeft met je design als een aanwijzing dat er een doorbraak op komst is. Door aandacht te besteden aan je innerlijke signalen, lichaamsbewustzijn, en sacrale respons, kun je beter begrijpen wat je frustratie je probeert te vertellen. Gebruik deze inzichten om je pad te verfijnen en te navigeren naar een leven dat meer in lijn is met je unieke energetische design. Frustratie hoeft niet je vijand te zijn; het kan een waardevolle bondgenoot zijn in je reis naar zelfontdekking en vervulling.

Over de auteur

Hi! Ik ben Iris van de Griendt, een 4/6 Manifesting Generator met emotionele autoriteit. 

Download jouw chart